Ministerul Apărării din Rusia testează artileria autopropulsată Magnolia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Artilerie autopropulsata Magnolia  Sursa foto: Twitter
Artilerie autopropulsata Magnolia Sursa foto: Twitter

Uralvagonzavod, parte a corporației ruse de stat Rostec, a demarat testele cu noua artilerie autopropulsată Magnolia.

Compania Uralvagonzavod a anunțat că au început testarea artileriei autopropulsate Magnolia care poate fi operată în condiții extreme, inclusiv în Arctica. Încercările vor fi finalizate în 2022, a anunțat, transmite Army Recognition.

"Artileria autopropulsată Magnolia (SAO) are la bază vehiculul DT-30PM și a fost creată la Institutul de Cercetare ”Burevestnik” în cadrul programului de dezvoltare „Sketch”. În plus față de această armă, familia include și mortierele autopropulsate Drok de 82 mm și CAO de 120 mm pe șasiul camionului Flox.

În noiembrie 2019, comandantul-șef al forțelor terestre, generalul Oleg Salyukov, a declarat într-un interviu acordat ziarului Krasnaya Zvezda, că în cadrul programului Sketch se are în vedere dezvoltarea unei linii de artilerie și mortiere mobile pe diferite tipuri de șasiu, inclusiv pentru operațiuni în regiunea arctică, care vor oferi o creștere a mobilității și capacităților de foc.

Conform Military Today acest sistem de artilerie poate folosi obuz standard de 120 mm sau special de 120 mm. Pentru atacuri de precizie împotriva țintelor blindate, folosește muniții ghidate Kitolov-2M.

Raza maximă de foc este de 7 km cu obuze standard, 8,5 km cu obuze HE-FRAG și 10 km cu muniții ghidate de precizie Kitolov-2M. Acest sistem de artilerie transportă cel puțin 80 de proiectile, iar tunul este încărcat manual. Rata maximă de foc este de până la 8 rpm.

Magnolia are o mitralieră secundară de calibru 7,62 mm montată în partea superioară pentru autoapărare.

Cabina acestui sistem de artilerie este ușor blindată. Oferă protecție echipajului împotriva armelor de calibru mic.

Echipajul este format din 4 persoane.

Este propulsat de un motor diesel YaMZ-847-10 turbo, care dezvoltă 800 CP. Motorul este prevăzut cu un preîncălzitor și poate fi pornit atunci când temperatura este de până la -50° C. Se susține că acest vehicul poate chiar să treacă peste o mină antitanc fără a provoca detonarea. În plus, Magnolia este pe deplin amfibiu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel