Militarii ruși monitorizează activitatea unei nave franceze de cercetare în Marea Japoniei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a informat, pe 06.07.2021, că militari din cadrul Regiunii Militare Est monitorizează activitățile navei de cercetare franceze Dupuy-de-Lome, în Marea Japoniei.

“Forțe și mijloace aparținând Regiunii Militare Est au început monitorizarea navei de cercetare Dupuy-de-Lome din cadrul Forțelor Navale ale Franței, care desfășoară activități specifice, începând din 05 iulie, în acvatoriul Mării Japoniei și al Strâmtorii Tătare”, au precizat reprezentanții CNCA.

Ultima dată, nava mare de cercetare Dupuy-de-Lome aparținând Forțelor Navale ale Franței a fost semnalată într-o operație comună de cercetare efectuată forțe americane în Marea Neagră, în luna septembrie 2020. Atunci, nava a îndeplinit misiuni de supraveghere a activităților desfășurate în cadrul exercițiului strategic Caucaz-2020.

Potrivit informațiilor existente din sursele publice, nava Dupuy-de-Lome îndeplinește misiuni de cercetare radioelectronică în interesul Direcției de Cercetare Militară din cadrul Forțelor Armate ale Franței.

Comentariul autorului: Probabil nava spion a Forțelor Navale franceze supraveghează activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate în cadrul Regiunii Militare Est a Forțelor Armate ale Federației Ruse, în special de către Flota din Oceanul Pacific.

În ultima perioadă, navele de luptă și aviația Flotei din Oceanul Pacific au executat exerciții de amploare, atât în zona centrală a Oceanului Pacific, în apropiere de Hawaii, precum și în Marea Japoniei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel