Militarii români ai Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat un exercițiu de alertare în Polonia

DefenseRomania Team / 30 oct 2021 / 16:13

În prima zi după ce au preluat misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în flancul nord-estic al alianței NATO, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au executat un exercițiu de alertare în Polonia.

La această activitate, artileriștii antiaerieni dobrogeni au fost evaluați de o comisie formată din reprezentanți ai Comandamentului Forțelor Întrunite și ai Statului Major al Forțelor Terestre, condusă de locotenent-colonelul Marius Benza.

Scopul exercițiului a fost antrenarea capacității de reacție a subunităților din cadrul detașamentului în vederea executării marșului, executării manevrei tactice și dislocării în poligonul Wierzbiny.

În consecință, această activitate a fost un bun prilej pentru “Gheparzii de fier” să-și îmbunătățească timpii de reacție privind executarea marșului și ocuparea dispozitivului de luptă.

Pentru următoarele șase luni, militarii români vor participa, sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite, în cadrul Grupului de Luptă, din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate, în flancul nord-estic al alianței NATO, alături de partenerii americani, britanici, croați și polonezi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy