Militați ISIS, uciși într-un raid al SUA. Loviturile s-au intensificat de când Trump a preluat mandatul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
 F-15E Strike Eagle, Sursă foto: USAF
F-15E Strike Eagle, Sursă foto: USAF

Un raid aerian al SUA a ucis, miercuri, 13 luptători ai Statului Islamic din regiunea semi-autonomă a Puntlandului din Somalia, anunţă militarii americani, la câteva zile după ce într-un alt raid au fost uciși trei militanţi.

Armata americană și-a intensificat campania de atacuri aeriene în Somalia, după ce președintele Donald Trump a preluat mandatul, declarând că a ucis peste 800 de militanți în doi ani.

Statul Islamic, cunoscut și ca ISIS, a adunat recruți în Puntland, deși experții declară că amploarea forței sale este neclară și rămâne un jucător mic comparativ cu grupul al Shabaab, afiliat al-Qaeda care a controlat o mare parte din Somalia, informează RADOR.

Comandamentul SUA din Africa (AFRICOM) a declarat că ultimul atac a vizat o tabără ISIS-Somalia din munții Golis. „În acest moment, evaluăm că în urma raidului aerian de pe 8 mai au fost ucişi 13 teroriști", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel