Mihai Fifor - Heritage Foundation, masă rotundă

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a întâlnit, astăzi, la Washington D.C., la o Masă Rotundă organizată de către Heritage Foundation, cu experți Heritage, reprezentanți ai Congresului și Administrației SUA, precum și reputați specialiști în domeniul securității internaționale.

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a participat marți, 25 septembrie, la Washington D.C., la o Masă Rotundă organizată de către Heritage Foundation, care a reunit experți Heritage, reprezentanți ai Congresului și Administrației SUA, precum și reputați specialiști în domeniul securității internaționale.

Provocări de securitate la Marea Neagră

Tematica dezbaterilor s-a concentrat asupra provocărilor de securitate în regiunea Mării Negre și modalitaților practice de cooperare dintre România și SUA, în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două țări.

Perspective de abordare a riscurilor și amenințărilor cu care se confruntă regiunea Mării Negre au fost prezentate de către James Dean, manager al Centrului pentru politica externă "Douglas and Sarah Allison", Nile Gardiner, director în cadrul Centrului Thatcher, Peter Brookes, analist în probleme de securitate națională și expert în studiul problematicilor referitoare la Federația Rusă, Daniel Kochis, analist specializat pe spațiul european, John Venable, analist în domeniul forțelor aeriene și Alexis Marchek, expert în problematici legate de Ucraina și Federația Rusă.

Ministrul Mihai Fifor a adresat mulţumiri pentru invitația de participare la dezbaterile organizate sub egida Heritage Foundation, un think-thank recunoscut pentru implicarea sa în promovarea principiilor democratice americane, dar şi pentru analizele foarte aplicate pe teme de actualitate.

"Am punctat provocările de securitate din regiunea Mării Negre, inclusiv din perspectiva importanţei strategice a acestei regiuni pentru securitatea aliaţilor, fapt confirmat şi de deciziile Summit-ului NATO din iulie. De asemenea, am subliniat eforturile depuse de România pe linia consolidării securităţii flancului estic al Alianţei, precum şi angajamentul ţării noastre de a răspunde principiului de împărţire echitabilă a rolurilor, riscurilor şi responsabilităţilor în cadrul NATO", a declarat ministrul Fifor la finalul dezbaterilor.

Heritage Foundation este principalul think-tank de orientare republicană, unde au susținut prelegeri prestigioși oficiali internaționali, precum Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, Mike Pompeo, secretarul de stat al SUA si Wess Mitchell, asistentul pentru Europa al secretarului de stat al SUA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel