Michael Morell: Oficialii serviciilor de informații ar trebui să ia în considerare demisia lui Trump

Cristian Soare / 17 iul 2018 / 16:51
Michael Morell
Michael Morell

Fostul director adjunct al CIA, Michael Morell, a spus după declaraţiile făcute de președintelui Donald Trump în cadrul conferințe de presă comune cu Vladimir Putin, ieri la Helsiki, că îi sfătuişte pe înalții oficiali din comunitatea de informații să ia în considerare demiterea preşedintelui. 

În timpul conferinței de presă, Trump a părut să accepte afirmaţiile făcute de președintelui Vladimir Putin că Rusia nu sa amestecat în alegerile din 2016, refuzând concluzia comunității de informații a SUA că Moscova a făcut acest lucru, potrivit cbsnews.

"Cred că înalții oficiali din comunitatea de informații trebuie să se întrebe dacă pot continua să servească acest președinte și să reprezinte bărbații și femeile din comunitatea de informații într-un mod pozitiv", a spus Morell. "Sunt profund îngrijorat de asta".

Morell a spus că relația dintre președintele Trump și comunitatea de informații nu a fost foarte bună la începutul prelurii mandatului, dar că s-a îmbunătățit în timp

,,În primele zile, relația a fost rea, moralul a fost rău. Președintele îi numea naziștii săi de informații", a spus Morell. "Oamenii se gândeau să demisioneze, dar în timp, această relație sa îmbunătățit, în mare parte pentru că comunitatea de informații a primit acces la Biroul Oval aproape zilnic."

Morell a spus că bunăvoința şi relaţii cu comunitatea de intelligence  este pusă în pericol de ultimele declaraţii ale președintelui american în urma summit-ului de la Helsinki cu Putin.

"Ieri a fost o lovitură pentru acel moral", a spus Morell. A fost o lovitură pentru această relație.

 

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy