Mesajul secretarului general al Hezbollah, Seyed Hassan Nasrallah: Țintele americane și israeliene sunt în raza rachetelor noastre

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Loviturile cu precizie ale Iranului asupra bazelor militare americane din Irak au transmis mesajul că toate țintele americane din Asia de Vest sunt în raza de acțiune a rachetelor iraniene, a declarat secretarul general al Hezbollah, adăugând că acestea au fost și un mesaj pentru Israel, transmite agenția Tasnim.

Seyed Hassan Nasrallah a lăudat, de asemenea, Republica Islamică pentru salva cu rachete balistice drept represalii pentru uciderea generalului Qassem Soleimani, comandantul Forței Quds a Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC), într-un atac aerian lângă Aeroportul Internațional Bagdad.

"Acest atac a fost și un mesaj pentru entitatea sionistă... Să știe prostul (n.r. - premierul israelian Benjamin Netanyahu) că este în locul nepotrivit", a spus Nasrallah într-un discurs televizat transmis în direct din orașul Baalbek din sudul Libanului. El a adăugat: „Uitați-vă la fețele liderilor americani… Sunt chipuri victorioase?” Nasrallah a declarat că era sigur că președintele SUA, Donald Trump.

 

Acuze împotriva SUA 

 

Șeful Hezbollah a atacat apoi rețelele de știri arabe pentru că au fost mult prea pro-americane în încercările lor de a raporta despre loviturile iraniene și amploarea pagubelor provocate. „Ceea ce s-a întâmplat în Ain al-Assad este doar o palmă și nu o răzbunare pentru asasinat. Este primul pas care va duce la retragerea completă a SUA din regiune ”, a mai spus Nasrallah.

Șeful Hezbollah a acuzat apoi Washingtonul că este responsabil pentru orice faptă criminală la nivel mondial, spunând: „Oriunde există o crimă, aceasta ar trebui să fie etichetată drept „fabricată în SUA”. „Cel mai violent criminal în lumea de astăzi este SUA. Chiar și regimul israelian, care comite infracțiuni în regiune, este sub patronajul SUA. Daesh (grupul terorist Takfiri) distruge și face ravagii în regiune, în scopul relocării forțelor militare americane”.

„Unul dintre cele mai importante rezultate ale acestui martiriu este faptul că a prezentat adevărata față a Americii. Martiriul generalului Soleimani trebuie să conducă la expulzarea tuturor trupelor americane din regiune”, a comentat Nasrallah.

 

Hezbollah nu poate înflori decât cu sprijin iranian, afirmă liderul mișcării

 

 

El a salutat de asemenea comandantul iranian pentru ”generosul său sprijin pentru Hezbollah”, spunând că mișcarea de rezistență libaneză nu poate înflori decât prin sprijinul său ferm. 

Nasrallah a acuzat Washingtonul și pentru interferența în afacerile interne ale Libanului, descriind Statele Unite drept ”vârful de lance al tiraniei și hegemoniei în Asia de Vest”.

El a respins acuzațiile americane cum că Hezbollah este reprezentantul Iranului în Liban, subliniind că oamenii de stat americani nu înțeleg faptul că o astfel de legătură este adânc înrădăcinată în fraternitate și că Teheran nu a cerut niciodată mișcării de rezistență libaneză să facă nimic de dragul ei.

 

Vezi și: Experții consideră că Donald Trump voia să distrugă axa pro-Iran, dar a întărit-o

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel