Mesajul Pentagonului cu privire la încălcarea spațiului aerian polonez de către elicoptere ale armatei din Belarus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Luăm în serios securitatea NATO și vom depune eforturi pentru a ne asigura că fiecare centimetru pătrat al NATO rămâne în siguranță, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder. În acest fel, el s-a referit la încălcarea spațiului aerian polonez de către elicopterele din Belarus.

Întrebat despre acest incident în timpul unei conferințe de presă, generalul Ryder a spus că nu are nimic de anunțat despre trimiterea de forțe suplimentare pe flancul estic al NATO și s-a adresat Ministerului Polonez al Apărării Naționale pentru detalii.

,,Permiteți-mi să o spun din nou, vom continua să luăm securitatea NATO foarte în serios. Și vom continua să lucrăm cu aliații noștri NATO pentru a ne asigura că fiecare centimetru pătrat al NATO rămâne în siguranță", a spus generalul forțelor aeriene americane, potrivit Defence24.

Anterior, în cadrul briefing-ului zilnic, Matthew Miller, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a refuzat să comenteze cazul, susținând că nu a văzut declarația Ministerului polonez al Apărării pe această temă, ci doar rapoarte neconfirmate din dimineața zilei de 1 august.

Polonia a publicat primele imagini cu elicopterele care i-au încălcat ieri spaţiul aerian. Amintim că, Ministerul polonez al Apărării a anunțat, în cursul zilei de ieri, că un elicopter de transport bielorus Mil Mi-8 "Hip" și un elicopter de atac Mil Mi-24 "Hind" au pătruns, de fapt, pentru scurt timp în spațiul aerian polonez în apropiere de orașul Bialowieza, care se află la aproximativ 3 km de granița dintre Polonia și Belarus. Anterior, Armata poloneză a crezut că elicopterele nu au trecut granița din cauza faptului că au zburat suficient de jos pentru a nu fi detectate de sistemele de apărare aeriană și de radare.

Marți, spațiul aerian polonez a fost încălcat de două elicoptere din Belarus, a informat Ministerul Apărării Naționale. Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, a ordonat creșterea numărului de soldați la graniță și alocarea de forțe și resurse suplimentare, inclusiv elicoptere de luptă. NATO a fost informată despre incident.

,,Rusia și Belarus și-au intensificat recent acțiunile hibride împotriva Poloniei. Având în vedere posibilitatea unor noi provocări, facem apel la o diseminare responsabilă și la comentarea informațiilor care ar putea fi folosite de regimurile rus și belarus", a precizat Ministerul polez al Apărării Naționale.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel