Merkel: Statul Islamic nu este învins. Cancelarul Germaniei îl contrazice pe Trump

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Statul Islamic este departe de a fi înfrânt, a apreciat vineri cancelarul Angela Merkel, în discursul ţinut la inaugurarea noului sediu al serviciului german de informaţii externe (BND). Reuters observă că ea l-a contrazis astfel pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, care a anunţat victoria asupra grupării jihadiste.

"Aşa-zisul Stat Islamic a fost din fericire lăsat fără teritoriu, dar din nefericire asta nu înseamnă că Statul Islamic a dispărut. El se transformă într-o forţă de război asimetric. Iar aceasta, bineînţeles, este o ameninţare", a spus Merkel.

Cancelarul a afirmat că monitorizarea evenimentelor din Siria este una din priorităţile BND, alături de urmărirea ameninţărilor informatice şi a ştirilor false menite să influenţeze alegerile democratice.

Miercuri, Trump a susţinut că se aşteaptă ca săptămâna viitoare să se anunţe oficial recucerirea de către coaliţia internaţională a ultimelor teritorii controlate de jihadişti în Siria. Încă din decembrie, anul trecut, el a scris pe Twitter că Statul Islamic a fost învins.

Preşedintele Statelor Unite intenţionează să retragă trupele americane din Siria până la sfârşitul lui aprilie. Intenţiile sale au alarmat aliaţii europeni, care se tem de revenirea islamiştilor, în absenţa unui plan de pace credibil care să pună capăt războiului civil.

"Suntem încă departe de pace în Siria", a avertizat vineri Merkel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel