Merkel anunță că se va „strădui pentru relații bune cu Rusia”, deși adminte că atacurile cibernetice ruse au vizat Cancelaria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Angela Merkel și Vladimir Putin
Angela Merkel și Vladimir Putin

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că va depune eforturi în continuare pentru o îmbunătăţire a relaţiilor cu Rusia, în pofida atacurilor cibernetice, care nu uşurează acest demers, adăugând că ia foarte în serios astfel de probleme, informează Agerpres, care citează Reuters.

"Mă voi strădui pentru bune relaţii cu Rusia întrucât cred că există toate motivele pentru a continua eforturile noastre diplomatice, dar astfel de lucruri nu ne fac munca mai uşoară", a declarat Merkel într-un discurs rostit în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german, când a fost întrebat despre atacurile cibernetice atribuite Rusiei.

În acelaşi timp, Angela Merkel a spus că are "dovezi" despre tentative "scandaloase" de atacuri cibernetice ruseşti care au vizat Cancelaria germană, potrivit AFP.

"Pot spune sincer că aceasta îmi face rău. În fiecare zi încerc să am cele mai bune relaţii cu Rusia, iar, pe de altă parte, există dovezi tangibile că forţele ruse fac aşa ceva", a afirmat Merkel în faţa deputaţilor reuniţi în Bundestag, el însuşi victima unui atac cibernetic în 2015 atribuit serviciilor ruseşti.

Publicaţia Der Spiegel a relatat săptămâna trecută că Serviciul de informaţii al armatei ruse (GRU) pare să fi intrat în posesia mai multor e-mailuri ale biroului parlamentar al cancelarului Angela Merkel în urma unui atac cibernetic comis în 2015 împotriva parlamentului german. Moscova a negat acuzaţiile precedente cu privire la atacuri cibernetice în străinătate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel