Membri ai Forţelor Terestre ale Statelor Unite, în România

Mihai Ciobanu / 22 iun 2018 / 15:45
Recrutare - MApN
Recrutare - MApN

Membri ai Forţelor Terestre ale Statele Unite ale Americii au început să sosească în România şi Bulgaria, pentru o rotaţie de nouă luni.

Militari, echipament şi vehicule ale Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparţinând Unităţii de Luptă "IRONHORSE" a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie din Statele Unite ale Americii, au început să sosească în România şi Bulgaria, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve, a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, Ministerul Apărării Naţionale. 

Potrivit sursei citate, Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie aduce peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, printre care tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, ce vor ajunge în această perioadă în Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din România şi la Novo Selo, în Bulgaria. 

Rotaţia brigăzii "IRONHORSE" va începe în ţara noastră, urmând ca o parte din echipament şi militari să-şi continue drumul spre Bulgaria. 

"Dislocarea forţelor "IRONHORSE" este parte a prezenţei continue şi o dovadă a angajamentului faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de întărire a securităţii în zona de est a Europei. Militarii americani se vor instrui în comun cu militari români din forţele aeriene şi din forţele terestre în vederea consolidării interoperabilităţii între unităţile participante", se arată în comunicatul MApN

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy