Medvedev visează frumos la o Rusie până la Kiev. Medvedev a postat o fotografie cu drapelul rus arborat în piața Maidan

Ionel Copcea |
Data publicării:

De Ziua Rusiei, adjunctul președintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a numit piața centrală a Kievului viitor teritoriu rusesc. Luni, 12.06.2023, acesta a postat o fotografie corespunzătoare din capitala Ucrainei pe canalul său de Telegram.

“Piața Independenței. În curând - Piața Rusiei”, a scris politicianul rus pe fotografie.

Asistentul lui Dmitri Medvedev, Oleg Osipov, a explicat fotografia cu steagul rus în centrul Kievului, care a fost publicată de șeful său.

“Dmitri Medvedev crede că Kievul este obiectivul nostru direct. Acesta este un oraș rusesc și se va întoarce acasă. Nu ne vom opri până nu îl vom primi înapoi. Sărbători Fericite!”, a spus Osipov.

Anterior, Dmitri Medvedev s-a referit la specialiștii occidentali aduși în Ucraina împreună cu armele livrate din Vest, pe care i-a numit drept “ținte legitime”. Acesta a declarat că este vorba despre “combatanți și dușmani ai statului, care trebuie distruși”.

Medvedev a cerut atingerea tuturor obiectivelor stabilite pentru protejarea noilor teritorii rusești, “scoaterea acestor străini, care se află acolo” și crearea unei “zone sanitare”, prin care să se împiedice folosirea armelor la distanțe scurte.

Dmitri Medvedev a comentat, de asemenea, și livrarea de către Occident a unei game extinse de arme pentru autoritățile de la Kiev. Politicianul rus nu a exclus ca Ucraina să primească nu doar avioane de vânătoare F-16, ci și arme nucleare. Adjunctul președintelui Consiliului de Securitate a numit situația din Europa “o poveste uimitoare”, precizând că politicienii europeni se încălzesc în mod constant și inflamează situația cu deciziile lor. “Și dacă va fi vorba despre furnizarea de arme nucleare Ucrainei, atunci, în acest caz, există legi ireversibile ale războiului”, a precizat Medvedev.

Comentariul autorului: Fostul președinte și premier al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, continuă seria declarațiilor “contondente” la adresa Occidentului și a politicienilor acestuia.

Probabil că, în acest mod, actualul adjunct al președintelui Consiliului de Securitate intenționează să se mențină în atenția opiniei publice în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2024.

Dmitri Medvedev are în vedere o candidatură directă la funcția de președinte, în cazul în care Vladimir Putin nu va mai candida pentru un nou mandat sau evoluția într-un eventual tandem cu actualul șef al statului rus.

În ceea ce privește declarațiile despre Kiev, acestea trădează faptul că reprezentanții ruși nu se vor mulțumi numai cu cele patru regiuni anexate recent din Ucraina. De altfel, în aceste zile, un senator rus a precizat că, pentru a se așeza la masa negocierilor, partea rusă solicită Ucrainei să-i cedeze încă trei regiuni, respectiv Harkov, Nikolaev și Odesa.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel