MBDA: Racheta MMP, nou record de rază de acțiune!

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Racheta MMP a MBDA stabilește un nou record de rază de acțiune.

Într-un comunicat de presă, MBDA anunță că „în luna mai a acestui an, Armata franceză a efectuat o campanie de trageri pentru antrenament, în vederea pregătirii următoarei desfășurări operaționale a rachetei MMP. În paralel, s-au efectuat o serie de trageri suplimentare pentru a testa capacitatea sistemului dincolo de raza normală de acțiune”.

„Rezultatul a fost că două trageri au atins o rază de peste 5.000 de metri, ambele fiind reușite. Aceste trageri, în care ghidajul a fost fixat pe țintă înainte de tragere, confirmă performanța excepțională a secvenței de achiziție a țintei și de ghidaj MMP. Acestea vor contribui la consolidarea încrederii viitorilor utilizatori, care ar putea fi nevoiți să reacționeze în mod eficient în condiții operaționale extrem de dificile.

Programul MMP are în vedere instalarea, până în 2025, a unei baze totale inter-force de 400 de unități de tragere și 1.950 de rachete. Primul echipament care urmează să fie livrat este în prezent folosit pentru instruirea utilizatorilor. Se preconizează că sistemul va fi desfășurat pentru operațiuni externe înainte de sfârșitul acestui an”, mai precizează MBDA în comunicat.

MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze și să producă rachete și sisteme de rachete care corespund în totalitate nevoilor operaționale curente și viitoare ale celor trei forțe armate (terestră, navală și aeriană). În total, grupul oferă 45 de sisteme de rachete și produse de contra-reacţie folosite deja la operaţiuni şi peste 15 alte tipuri aflate în curs de dezvoltare.

MBDA este deținut împreună de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel