MBDA prezintă Akeron, a 5-a generație de rachete tactice

DefenseRomania Team |
Data publicării:

MBDA prezintă AKERON, o familie unică de rachete tactice de generația a cincea, un salt calitativ față de armele de generația a treia și a patra disponibile în prezent pe piață. Această familie include rachetele MMP și MHT, redenumite AKERON MP și, respectiv, AKERON LP.

Cu AKERON, MBDA oferă acum o familie de rachete care se poate adapta la nevoile de luptă tactică colaborativă.

În prezent, unitățile de luptă operează în condiții complexe; pot fi zone urbane, câmp deschis, deșert sau zonă muntoasă, în timpul zilei sau pe timp de noapte.

Pentru a răspunde amenințărilor diverse cu care se confruntă, operatorii trebuie să fie dotați cu o capabilitate versatilă, de mare precizie care să le permită să distrugă ținte terestre fixe sau mobile - inclusiv tancuri și vehicule de luptă ușoare de ultimă generație, dar și să neutralizeze adversarii aflați în poziții de luptă întărite sau defensive.

Totul, cu reducerea la minimum a riscului de a înregistra daune colaterale. Operatorii trebuie, de asemenea, să fie protejați, grație tehnologiei de ghidare "fire and forget" sau prin posibilitatea de a angaja o țintă fără a-și demasca poziția.

Concepută pentru aceste realități operaționale, familia de rachete AKERON încorporează cele mai noi tehnologii în ceea ce privește imagistica multibandă de înaltă rezoluție, focoasele cu efect multiplu (antitanc, antiinfrastructură, antipersonal), conexiunile de date și algoritmii de ghidare multimodală bazați pe inteligență artificială. Toate acestea asigură o ghidare robustă și precisă la orice distanță, în orice condiții.

Operatorii au, astfel, la dispoziție cel mai larg spectru de opțiuni tactice pentru a se confrunta cu țintele lor, grație numeroaselor posibilități de angajare - fire and forget, human-in-the-loop, locking the target before firing (LOBL), locking on after firing (LOAL) – care facilitează tragerea în modul BLOS.

Rachetele din familia AKERON răspund nevoilor operaționale actuale și viitoare de luptă, inclusiv de pe platforme terestre, aeriene (elicopter, UAV) și chiar navale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel