Masacru în Mozambic. Zeci de tineri au fost decapitați

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Bărbaţi înarmaţi, suspectaţi a fi jihadişti, au decapitat cel puţin 20 de adolescenţi şi bărbaţi care participau la o ceremonie în nordul statului Mozambic, au transmis miercuri surse locale, potrivit AFP.

Corpurile mutilate a cel puţin cinci adulţi şi 15 adolescenţi au fost găsite luni, dispersate într-o pădure din districtul Muidumbe. Insurgenţi islamişti care acţionează în regiune au mai atacat, devastat şi ars mai multe sate în acest sector şi în trecut.

"Poliţia a fost atenţionată de locuitori care au găsit cadavrele în pădure", a spus un oficial din districtul vecin Mueda, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. "Este vorba de tineri veniţi să participe la o ceremonie, înconjuraţi de rudele mai în vârstă", a adăugat el. Autorităţile din Mozambic nu au confirmat deocamdată masacrul, transmite Agerpres.

Jihadiştii, care au jurat credinţă grupării Stat Islamic, sunt activi de trei ani în regiunea Cabo Delgado. Ei atacă sate cu scopul de a răspândi teroare şi în încercarea de a instaura un califat. În aprilie, ei au decapitat de asemenea circa 50 de tineri care refuzau să li se alăture.

Ei au făcut cel puţin 2.000 de morţi şi au provocat deplasarea a peste 400.000 de persoane din 2017, conform organizaţiei neguvernamentale Armed Conflict Location & Event Data Project (ACLED), cu sediul în SUA.

Citește și: Mercenarii ruși ”Wagner”, mai ieftini, i-au înlocuit pe luptătorii ”Black Hawk” și OAM în Mozambic

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel