Masacru în Ciad. Zeci de militari și civili au fost uciși de gruparea ISIS Wilayat Gharb Ifriqiyya

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Zeci de militari și civili au fost uciși de gruparea ISIS Wilayat Gharb Ifriqiyya în regiunea Boma situată în vecinătatea lacului Ciad, transmite Janes.

Cel puțin 92 de soldați din Ciad și trei civili, au fost uciși, iar alți 47 au fost răniți în timpul unui atac care a avut loc azi-noapte în provincia Boma din vecinătatea lacului Ciad. Atacul a fost dat de membrii grupării ISIS Wilayat Gharb Ifriqiyya, parte a jihadiștilor Boko Haram, asupra unei baze militare. 

AFP, citând oficialități militare, a spus că atacul a durat cel puțin șapte ore, timp în care jihadiștii au primit întăriri. De asemenea, jihadiștii au incendiat 24 de vehicule ale armatei, inclusiv vehicule blindate, înainte de a fura un număr nespecificat de arme și de a se retrage cu bărci de viteză pe căile navigabile ale lacului Ciad.

Nu se precizează ce arme au fost folosite de jihadiști sau câți dintre aceștia au fost uciși în timpul atacului. Facțiunea disidentă ISIS Wilayat Gharb Ifriqiyya, condusă de Abubakar Shekau, parte a grupării Boko Haram, a revendicat responsabilitatea pentru atac, oferind și dovezi fotografice ale implicării sale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel