Marocul negociază cu Italia achiziționarea a trei fregate FREMM Bergamini, două noi și una second-hand

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Marocul negociază cu compania italiană Fincantieri cumpărarea a două fregate multirol din clasa FREMM Bergamini și și-a manifestat interesul pentru achiziționarea fregatei ITS Luigi Rizzo (F-595), care se află în prezent în serviciul Marinei Militare Italiene.

Forțele Navale Regale marocane au deja în dotare o fregată din această clasă. În 2014, DNCS din Franța a livrat Marocului versiunea antisubmarin a fregatei FREMM pentru a înlocui corveta Descubierta. După finalizarea achiziției celor două fregate suplimentare din clasa REMM Bergamini, Marina Regală Marocană își va întări semnificativ puterea navală.

Fincantieri a livrat recent Egiptului două fregate din clasa FREMM Bergamini și a semnat cu Indonezia vânzarea a șase nave similare.

Fregata italiană A.Marceglia a acostat în portul Casablanca, la întoarcerea din operațiunea anti-piraterie din Golful Guineei, și va efectua exerciții cu Marina Regală Marocană.

Programul FREMM este un proiect comun italiano-francez de cooperare industrială de apărare pentru o nouă generație de fregate, care are o bază comună, dar diferă de la țară la țară în funcție de cerințele operaționale.

Fregatele Marinei Italiene au fost construite la Șantierul Naval Integrat al Fincantieri din Riva Trigoso-Muggiano. Fregatele sunt construite în versiuni de luptă antisubmarin (ASM/ASW), luptă antiaeriană (FREDA) și de uz general (GP).

FREMM italian are un deplasament de aproximativ 6.500 de tone, o lungime totală de aproximativ 144 de metri, o lățime de 19,7 metri, un pescaj de 8,7 metri.

Nava este alimentată de un sistem de propulsie combinat diesel, electric și gaz, care include o turbină cu gaz General Electric/Avio LM2500 + G4 de 32 MW, două motoare electrice de 2,5 MW și patru generatoare diesel.

Poate atinge o viteză maximă de peste 30 de noduri (56 km/h). Nava poate naviga timp de 45 de zile în continuu, având o autonomie de 6.800 de mile marine la o viteză de 15 noduri (28 km/h).

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel