Marocul cumpără sistemul israelian antidronă Skylock

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Sistemul anti-dronă SKYLOCK, sursă foto: SKYLOCK
Sistemul anti-dronă SKYLOCK, sursă foto: SKYLOCK

Cotidianul marocan Hespress a dezvăluit că Rabatul a contractat recent, la Dubai Air Show, un sistem israelian antidronă.

Hespress a precizat că tranzacția are ca scop protejarea spațiului aerian marocan, prin utilizarea sistemului antidronă SKYLOCK, care este fabricat de Skylock Systems, componentă a grupului israelian Avnon.

Cotidianul israelian Globes, specializat în afaceri financiare, a relatat că Marocul a achiziționat acest sistem de apărare antiaeriană împreună cu alte 26 de țări, printre care țări din Asia de Est, la Salonul aviatic Dubai Airshow care s-a desfășurat în perioada 14-18 noiembrie.

Aceasta a fost prima participare a Israelului la Dubai Airshow, după ce a semnat acorduri de normalizare a relațiilor cu Emiratele Arabe Unite, Bahrainul, Sudanul și Marocul, deschizând ușa pentru cooperarea militară cu aceste țări.

Ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, este așteptat să viziteze Marocul în perioada 24-25 noiembrie. În cadrul vizitei oficiale de două zile, Gantz urmează  să semneze un acord de cooperare în domeniul apărării cu Abdellatif Loudi, ministrul delegat responsabil cu Administrația Națională a Apărării.

Tel Avivul și Rabatul lucrează în prezent la un proiect de fabricare a dronelor kamikaze în Maroc.

Israelul este unul dintre principalii exportatori de drone, iar compania Israel Aerospace Industries (IAI) are peste 50 de clienți operaționali în întreaga lume.

Rabatul și Washingtonul au semnat un acord militar pe 10 ani (2020-2030), cu scopul de a consolida parteneriatul strategic de apărare dintre cele două țări, în special în lumina cooperării bilaterale fructuoase din ultimii ani. Regatul a devenit un client permanent al SUA în ceea ce privește tranzacțiile cu arme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel