Marocul cumpără corveta spaniolă "Avante 1800". Marina caută nave cu o autonomie ridicată

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Guvernul marocan a aprobat finalizarea unui proiect de achiziție a unei nave de război din Spania. 

Marți, în Monitorul Oficial, a fost publicat textul final al aprobării de către guvernul marocan a unui contract de împrumut de 95 de milioane de euro de la banca spaniolă Santander.

Presa marocană a informat că Rabatul a achiziționat, cu finanțare de la Banca Spaniolă Santander, nava de război "Avante 1800" care urmează să fie construită de compania spaniolă Navantia în orașul Cadiz, într-o tranzacție în valoare de aproximativ 140 de milioane de euro.

Acordul este de așteptat să fie consolidat prin achiziționarea a două nave de război suplimentare de la Navantia. Compania a informat că va proiecta și va construi o versiune specială pentru Maroc.

Marina marocană caută nave de patrulare OPV cu o autonomie ridicată, datorită suprafeței mari a zonei economice exclusive marocane.

Corveta "Avante 1800", în versiunea de luptă, are o lungime de 89,80 metri, o lățime de 13,2 m și un deplasament de 1900 de tone. Are o viteză maximă de 25 de noduri, o autonomie de 3000 de mile marine și capacitatea de a rămâne pe mare timp de 21 de zile.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel