Marinarii care sprijină Iranul nu vor mai primi viză de intrare în SUA

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Statele Unite au ameninţat joi cu interdicţia acordării de vize membrilor echipajului petrolierului iranian Grace 1, sechestrat în largul Gibraltarului la începutul lunii iulie de serviciile de poliţie şi vamă ale teritoriului britanic, dar care joi a primit permisiunea de a-şi continua navigarea din partea Curţii Supreme din Gibraltar, transmite AFP.

"Statele Unite afirmă că Grace 1 ajută Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice transportând petrol din Iran în Siria; (...) membrii echipajului vapoarelor care îi sprijină pe Gardienii Revoluţiei transportând petrol din Iran ar putea să nu mai beneficieze de vize sau să fie primiţi pe teritoriul american", se arată într-un comunicat al Departamentului de Stat.

"Comunitatea maritimă trebuie să fie conştientă de faptul că guvernul american intenţionează să revoce vizele acordate membrilor echipajelor de acest fel", conform sursei citate.

Curtea Supremă din Gibraltar a autorizat joi petrolierul iranian să părăsească apele acestui teritoriu britanic, în pofida solicitării SUA de a prelungi blocarea navei. Iranul a garantat în scris că cele 2.1 milioane de barili de petrol de pe Grace 1 nu vor ajunge în Siria, supusă sancţiunilor Uniunii Europene. 

Vezi și: SUA cer sechestrarea petrolierului iranian reținut de Gibraltar

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel