Marina ucraineană va construi o bază militară în Marea Azov

S.I. Catalin / 21 Martie 2020 / 17:00

Marina ucraineană intenționează să-și întărească prezența năvală în Marea Azov și să construiască o bază militară în portul Berdyansk.

La 18 martie, șeful Statului Major General - comandantul șef al forțelor armate ale Ucrainei, general Ruslan Khomchak, ministrul ucrainean al Apărării, Andriy Ţăran, și comandantul forțelor navale ale Ucrainei, amiralul Ihor Voronchenko, au vizitat portul ucrainean Berdyansk din Marea Azov.

În cadrul vizitei, oficialii ucrainei au discutat despre situația de securitate din Marea Azov și despre crearea unei baze navele în portul Berdyansk, a informat autoritatea portului Berdyansk, potrivit Ukrinform.net.

Sarcina principală a bazei ar trebui să fie garantarea securității orașului și a regiunii. Cu toate acestea, bază militară nu va interfera cu funcționarea portului comercial și nu va reduce capacitatea acestuia.

După anexarea ilegală din 2014 a Peninsulei Crimeea, Moscova a restricționat traficul maritim prin strâmtoarea Kerci, considerând practic Marea Azov drept mare internă a Rusiei.

Amintim că, pe 25 noiembrie 2018, polițiștii de frontieră ruși au atacat și capturat trei nave militare ucrainene, Nikopol, Berdyansk și Yany Kapu, care plecaseră din portul Odesa spre portul Mariupol din Marea Azov. Echipajul navelor a fost arestat, marinarii ucraineni fiind acuzaţi că au trecut ilegal frontiera rusă.

Cei 24 de marinari ucraineni, care se aflau la bordul celor trei nave, au fost eliberaţi abia în septembrie 2019, în cadrul unui schimb de deţinuţi între Kiev şi Moscova, iar navele au fost returnate Ucrainei, două luni mai târziu şi fix la un an de la momentul atacării şi capturării lor, în mod abuziv, la ieşirea din strâmtoarea Kerci, de către garda de coastă rusă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy