Marina Regală Saudită va recepționa o nouă corvetă "Avante 2200" de la compania spaniolă Navantia

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Avante 2200, sursă foto: Navantia
Avante 2200, sursă foto: Navantia

Surse informate au declarat că Forțele Navale Regale Saudite vor primi, săptămâna viitoare, a patra corvetă de la compania "Navantia", din cele cinci nave din clasa "Avante 2200" contractate, precizând că, este de așteptat, ca Arabia Saudită să semneze o înțelegere pentru noi nave spaniole.

Potrivit site-ului "Defense News", compania spaniolă de construcții navale se așteaptă să primească o cerere de la Regatul Arabiei Saudite până în 2024 pentru a construi cinci noi nave de luptă multirol.

În 2018, Arabia Saudită a contractat de la Navantia corvetele Avante 2200 care vor răspunde unor cerințe specifice, cum ar fi capacitatea acestora de a opera la temperaturi extreme.

Proiectul, numit Sarawat, prevedea ca navele să fie livrate într-un program accelerat, forțând compania spaniolă să producă o navă la fiecare patru  luni. În timp ce primele trei  nave au fost construite în Spania, ultimele două nave vor fi lansate în Arabia Saudită, urmând să fie supuse unor teste suplimentare, a declarat Agustin Alvarez, directorul de construcții maritime la Navantia.

Acesta a subliniat că aproape 500 de potențiali membri ai echipajelor pentru navele din Marina Regală Saudită urmează în prezent un program de pregătire la facilitatea Navantia din orașul spaniol San Fernando.

În ultimii ani, compania spaniolă a căutat să-și aprofundeze cooperarea cu Riadul, scop în care a lansat recent un joint venture cu Saudi Arabian Military Industries Company.

Anul trecut, Navantia a semnat un memorandum de înțelegere cu Ministerul saudit al Apărării pentru a explora o oportunitate de a construi o serie de nave multifuncționale de luptă.

Potrivit acordului, compania spaniolă va găzdui 100% din construcția navelor în Arabia Saudită, în conformitate cu obiectivele Saudi Vision 2030, un planul strategic lansat de prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman în 2016.

Oficialii Navantia evaluează în prezent care constructori și companii navale saudite s-ar potrivi cel mai bine noului program de construcții navale.

Se observă că statele din Golf agreează șantierele navale europene pentru a-și asigura necesarul de nave de luptă. În timp ce Arabia Saudită a apelat pentru cea mai mare achiziție a sa navală la compania spaniolă Navantia, Naval Group din Franța a fost alegerea Emiratelor Arabe Unite, iar Fincantieri din Italia a devenit partenerul maritim al Qatarului.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel