Marina Regală Saudită a recepționat a treia corvetă fabricată în Spania

Eduard Pascu |
Data publicării:
Lansare corveta Hail Sursa foto: Captură Navantia
Lansare corveta Hail Sursa foto: Captură Navantia

Arabia Saudită a recepționat azi a treia corvetă din clasa Al Jubail (Avante 2200) fabricată la șantierul naval Navantia din Spania.

Lansarea corvetei ”Ḥail” a avut loc la ora 16.15, ora locală, la șantierul naval Navantia din San Fernando, transmite Naval News.  

Proiectarea corvetelor este de ultimă generație, maximizând participarea Navantia prin încorporarea propriilor produse, cum ar fi sistemul de luptă CATIZ, sistemul de comunicații integrate HERMESYS, sistem de tragere DORNA, sistemul de control al platformei integrate, împreună cu alte echipamente.

Acest contract, care a intrat în vigoare în noiembrie 2018 și prevede livrarea până în anul 2024 a cinci corvete.

Acest program prevede pe lângă construcție, suport pentru ciclul de viață timp de cinci ani, de la livrarea primei nave, cu opțiune pentru încă cinci ani.

Pe de altă parte, contractul include, de asemenea, furnizarea mai multor servicii, precum asistență logistică integrată, instruire operațională și de întreținere, furnizare de centre de instruire pentru sistemul de luptă și sistemul de control al platformei navelor, suport pentru ciclul de viață și sistemele pentru întreținerea navelor la baza navală Jeddah.

Corveta din clasa Al Jubail (Avante 2200) are o lungime de 104 metri, o lățime de 14 metri și va putea găzdui 102 persoane (echipaj și personal suplimentar). Poate atinge o viteză maximă de 27 de noduri și are o autonomie de 21 de zile pe mare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel