Marina egipteană achiziționează tunul Oto Melara-127. Egiptul devine prima țară arabă cu acces la proiectile ghidate Vulcano

Nicoale Iordan / 15 mai 2021 / 10:58

Marina egipteană va achiziționa tunuri italiene Oto Melara-127 pentru fregatele Meko-A200/Bergamini GP. Țările europene sunt de acord, pentru prima dată, să exporte proiectile ghidate Vulcano într-o țară arabă.

Tunul Oto Melara-127, principalul tun al companiei italiene Leonardo, se bazează pe piese medii și grele și este dispus în spatele unei structuri cu colțuri ascuțite pentru a reduce amprenta radar a unității navale.

Tunul, cu o lungime de 8 metri și o greutate de 17 tone, poate lansa 32 de proiectile pe minut. Raza de acțiune este de 23 km în cazul proiectilelor convenționale, respectiv de 60 km și 120 km în cazul celor ghidate, de înaltă precizie.

Proiectilele sunt direcționate prin inerție INS, iar navigația prin sateliții GPS permite tunului să lanseze proiectile împotriva țintelor navale și terestre situate până la 120 km. Versiunea proiectilului cu sistem de detecție în infraroșu are o rază de acțiune de peste 60 km și poate lovi, de asemenea, atât ținte navale, cât și terestre.

Tunul funcționează integrat cu sistemele radar și echipamentele de monitorizare și ghidare.

Comentariul autorului: Germania a refuzat să furnizeze Algeriei proiectile ghidate Vulcano cu rază lungă de acțiune pentru a fi montate pe două fregate Meko-A200. Există o practică occidentală de a refuza exportul acestor proiectile în țări din afara NATO, iar Egiptului îi va fi livrată, probabil,  versiunea inferioară, cu o rază de acțiune de 60 km.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy