Marea Neagră: Navele ucrainene au desfășurat exerciții navale cu distrugătorul USS Porter

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 1 februarie, Ministerul Apărării din Ucraina a informat că nave de luptă din cadrul Forțelor Navale Ucrainene și al Flotei a șasea a SUA au desfășurat un exercițiu comun de tip PASSEX în Marea Neagră.

La activitate, partea americană a participat cu distrugătorul USS Porter (DDG 78) și cu nava de sprijin USNS Laramie (T-AO 203), iar Forțele Navale Ucrainene cu o vedetă de patrulare clasa “Island” și cu dpuă vedete blindate de artilerie - “Nikopol” și ”Kostopil”.

De asemenea, în cadrul exercițiului a fost implicat și elicopterul Mi-14 cu numărul de bord 37 al aviației navale ucrainene care a marcat sprijinul aerian al acțiunilor navale.

Pe timpul exercițiului, au fost executate elemente de manevră tactică în raion naval, antrenamente de semnalizare utilizând sistemul internațional de avertizare, gestionarea situației navale în zone cu trafic naval intens, antrenamente de comunicații, apărare antiaeriană și respingerea atacului.

Scopul acestor activități îl reprezintă menținerea securității în Marea Neagră, îmbunătățirea pregătirii și compatibilității echipajelor navelor marinei ucrainene și marinei SUA pentru a efectua operații navale comune ca parte a grupărilor tactice multinaționale. Exercițiul a fost planificat și desfășurat în conformitate cu standardele și procedurile NATO.

“Este primul exercițiu PASSEX din acest an cu nave din Statele Unite. Suntem foarte încântați să colaborăm cu partenerii noștri americani pentru menținerea stabilității în Marea Neagră. Pregătirea PASSEX este o oportunitate excelentă de a îmbunătăți abilitățile, pregătirea și schimbul de experiență între echipajele navelor noastre”, a declarat comandantul grupării navale ucrainene, căpitanul de rangul I Yuri Fedash.

“După ce am desfășurat instruirea bilaterală pe mare, am făcut schimb de experiențe și ne-am întărit parteneriatul” a declarat comandantul USS Porter, Cmdr. Thomas Ralston.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel