Marea Neagră începe să “fiarbă”. În replică la prezența masivă a NATO, Rusia trimite peste 50 de avioane de luptă în zonă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 22.03.2021, că peste 50 de avioane ale Aviației Operativ-Tactice vor fi redislocate pe aerodromuri operative, în vederea îndeplinirii de misiuni comune cu Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

“Pe timpul exercițiilor tactice de zbor planificate, echipajele avioanelor de vânătoare și de bombardament de tip Su-27SM, Su-30SM, Su-24M și Su-34 vor efectua lansări de rachete și de bombe de aviație asupra unor ținte navale. Piloții vor trebui să-și confirme capacitățile de a îndeplini misiuni în condiții meteorologice dificile, precum și de a zbura la altitudini extrem de mici, deasupra suprafeței apei Mării Negre”, a declarat comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general de armată Aleksandr Dvornikov.

Reprezentanții regiunii au anunțat că, în același timp, piloții din două divizii de aviație vor îndeplini misiuni de escortare a grupărilor navale de atac și vor desfășura activități în compunerea sistemelor de cercetare și atac, în timpul asigurării securității în acvatoriul Mării Negre.

Potrivit Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud, verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire a trupelor pentru anul 2021. La aceasta participă toate armatele regiunii, precum și Flota din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică.

“Verificarea de control vizează creșterea nivelului de pregătire pentru luptă și operațională a trupelor și forțelor regiunii, perfecționarea formelor și metodelor de desfășurare a exercițiilor și antrenamentelor, ținând cont de evoluția situației din zona de responsabilitate”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

Comentariul autorului: Așa cum era de așteptat, activitățile planificate în cadrul verificării de control asupra nivelului de pregătire al Trupelor Regiunii Militare Sud pun accentul pe acvatoriul Mării Negre, unde se află în curs de desfășurare exercițiul NATO cu denumirea de Sea Shield 21.

Anterior, comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud și-a exprimat îngrijorarea față de desfășurarea de către statele membre NATO și partenerii din Regiunea Mării Negre, Ucraina și Georgia, a unei serii de exerciții navale, precum și a unor activități complexe de pregătire pentru luptă, cu întrebuințarea grupărilor navale, aviației și unităților speciale. Potrivit precizărilor sale, la aceste exerciții sunt desfășurate și activități de redislocare a trupelor americane în state din Regiunea Mării Negre, în proximitatea Crimeii și a litoralului caucazian.

“În această perioadă, este important și pentru noi, apărătorii securității Rusiei, să menținem un nivel ridicat de pregătire și să reacționăm la schimbările din această situație dificilă”, a declarat Dvornikov.

CITEȘTE ȘI: A doua navă americană va întări prezența navală din Marea Neagră. Distrugătorul american Thomas Hudner a început tranzitarea strâmtorilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel