A doua navă americană va întări prezența navală din Marea Neagră. Distrugătorul american Thomas Hudner a început tranzitarea strâmtorilor

Eduard Pascu , Ionel Copcea |
Data publicării:
Distrugatorul Thomas Hudner
Distrugatorul Thomas Hudner

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 20.03.2021, citând un comunicat de presă al Flotei a 6-a operative a SUA, că distrugătorul american Thomas Hudner se îndreaptă spre Marea Neagră, “în scopul desfășurării de operațiuni pentru asigurarea securității pe mare”.

Acesta a trecut deja prin Strâmtoarea Dardanele și se află în Marea Marmara, deplasându-se către Strâmtoarea Bosfor.

Este vorba deja despre a doua navă americană, după crucișătorul Monterey, care intră în aceste zile în Marea Neagră.

Cele două nave de luptă, respectiv USS Monterey și USS Thomas Hudner, fac parte din gruparea de atac a portavionului Dwight Eisenhower. În prezent, acesta se află în Marea Mediterană, în apropierea coastelor Turciei.

În Marea Neagră se află, de asemenea, și navele Grupării navale permanente 2 a NATO (SNMG-2), din care fac parte două fregate spaniole, precum și câte o fregată din România, Bulgaria și Turcia.

Comentariul autorului: În perioada, 19-29 martie, în Marea Neagră se desfășoară exercițiul internațional Sea Shield 21, organizat de Forțele Navale Române.

Pentru participarea la activitățile practice ale exercițiului este în curs de formare o puternică grupare navală a NATO, din compunerea căreia fac parte un crucișător (USS Monterey), un distrugător (USS Thomas Hudner) și cinci fregate (Cristobal Colon, Mendez Nunez, Regina Maria, Kemalreis și Smeli).

Foarte probabil, în perioada următoare, forțe și mijloace ale Flotei ruse din Marea Neagră vor monitoriza activitățile desfășurate în cadrul exercițiului. De asemenea, partea rusă va organiza propriile exerciții atât în acvatoriul Mării Negre, cât și în spațiul aerian situat deasupra acestora.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel