Marea Britaniei vrea mai multe nave de război în Golful Persic

S.I. Catalin / 16 iul 2019 / 20:50

Marea Britanie intenţionează să trimită o a treia navă de război în Golful Persic, deşi acest demers nu are legătură cu actuala criză iraniană, a anunţat marţi Ministerul britanic al Apărării (MoD), relatează Reuters.

Marea Britanie urmează să trimită a treia navă de război - distrugătorul HMS Kent - la Golful Persic, a anunţat marţi Ministerul britanic al Apărării (MoD), care prezintă însă această desfăşurare drept o desfăşurare "de rutină" şi care nu are legătură cu tensiunile actuale din regiune, relatează AFP.

Potrivit ministerului, distrugătorul HMS Duncan de tip 45 se deplasează în regiune pentru ca Marea Britanie să asigure o prezenţă maritimă continuă de securitate în timp ce HMS Montrose, o fregata de tip 23, efectuează lucrări de întreţinere.

Spre finalul anului, HMS Kent, o alta fregată de tip 23, se deplasează în regiune, preluând misiunea de la HMS Duncan. Nava de sprijin RFA Wave Knight va ajunge în Golf la începutul lunii august.

Ministerul de Interne a emis un comunicat prin care confirmă că navele vor fi desfășurate ca parte a Operațiunii KIPION. 

,,Aceste acţiuni planificate pe termen lung nu reflectă o escaladare în ceea ce priveşte prezenţa britanică în regiune şi sunt acţiuni de rutină", a adăugat MoD.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy