Marea Britanie va livra Ucrainei 1.000 de rachete sol-aer și peste 25.000 de echipamente militare de iarnă

Darius Muresan |
Data publicării:
Soldat eston în timpul unor exerciții de iarnă ale NATO. Sursă foto: Alianța Nord-Atlantică
Soldat eston în timpul unor exerciții de iarnă ale NATO. Sursă foto: Alianța Nord-Atlantică

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a avut o convorbire telefonică cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, informează RIA Novosti, citând surse de pe Downing Street, potrivit Rador.

Cei doi au discutat despre sprijinul suplimentar pentru Kiev din partea Londra. În special, Marea Britanie va livra Ucrainei alte 1.000 de rachete sol-aer şi peste 25.000 de seturi pentru personalul militar în timpul iernii.

Volodimir Zelenski a scris pe Twitter că în timpul discuţiei cu Sunak, cei doi s-au pronunţat în favoarea prelungirii acordului cu cereale. Anterior, s-a anunţat că premierul britanic Rishi Sunak va efectua o vizită în Ucraina "deîndată ce acest lucru va fi posibil".

Declaraţia a fost făcută de ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Marii Britanii în Ucraina, Melinda Simmons. Simmons a subliniat că premierul britanic tratează tema ucraineană la fel de serios ca predecesorii săi, Boris Johnson şi Liz Truss. Diplomatul a amintit că Sunak l-a contactat telefonic pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în prima sa zi de mandat, iar preşedintele Ucrainei a fost primul lider străin cu care a discutat la telefon. 

 

Marea Britanie a îngheţat active ruseşti în valoare totală de 18,39 miliarde de lire sterline

 

Pe de altă parte Marea Britanie a îngheţat active ruseşti în valoare totală de 18,39 miliarde de lire sterline (20,95 miliarde de dolari), după lansarea de către Rusia a operaţiunii militare speciale în Ucraina, se precizează într-un raport publicat, joi, de Agenţia pentru Sancţiuni Financiare din Regatul Unit.

În acelaşi timp, după cum se menţionează în document, conform situaţiei până în septembrie 2021, volumul activelor ruseşti îngheţate a fost estimat la un total de 44,5 miliarde de lire sterline (50,7 miliarde de dolari). Agenţia a subliniat că valoarea celorlalte active îngheţate de Regatul Unit în cadrul regimurilor de sancţiuni împotriva altor state este de 12,4 miliarde de lire sterline (14,13 miliarde de dolari).

Restricţiile de sancţiuni britanice din 2022 au fost introduse împotriva a 1.200 de persoane fizice şi juridice ruse. În plus, de la începutul operaţiunii speciale şi până la sfârşitul lunii august,

Regatul Unit a emis 33 de licenţe generale, care permit tranzacţii cu persoane ruse sancţionate, în special pentru a asigura continuitatea livrărilor de bunuri umanitare. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel