Marea Britanie | Extremiştii de stânga şi anarhiştii, urmăriţi de agenţia internă de informaţii MI5

Agenţia internă de informaţii a Marii Britanii, Serviciul de securitate (MI5), va avea o unitate dedicată investigării extremiştilor de stânga şi a anarhiştilor care planifică atacuri teroriste în Regatul Unit.

MI5 a creat noua unitate pentru a viza terorismul de stânga, anarhist, inclusiv extremiştii din mişcarea pentru drepturile animalelor, potrivit The Telegraph.

Europa are deja cazuri de astfel de acte de extremism, doi vegani militanţi fiind închişi anul trecut pentru 15 atacuri împotriva măcelarilor şi a altor magazine care comercializau produse de origine animală în Franţa, precizează Epoch Times.

Luna trecută, în Marea Britanie, activiştii pentru drepturile animalelor au fost condamnaţi pentru „acţiuni anarhiste” şi acuzaţi că au încurajat „terorismul telefonic” după ce au publicat adresele de la domiciliul şi numerele de telefon ale parlamentarilor conservatori care susţin reducerea populaţiilor de bursuc, o problemă pentru agricultura britanică.

O sursă Whitehall, care a vorbit cu The Times, a spus însă că ameninţarea teroriştilor de stânga era o „mică parte” a cazurilor în comparaţie cu pericolul reprezentat de jihadişti şi extremiştii de extremă dreapta.

 

Terorismul islamic continuă să reprezinte cea mai mare amenințare la adresa securității Marii Britanii

 

O parte de 20% din activitatea MI5 este dedicată IRA (Armata Republicană Irlandeză), iar restul combaterii acțiunilor din partea unor țări ostile, precum China.

MI5 și Poliția din Irlanda de Nord au declarat luna trecută că Noua IRA „continuă să existe și continuă să fie periculoasă”.

Noua IRA a fost formată în perioada 2011-2012, are circa 500 de membri și are legături cu patru crime, până acum.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel