Marea Britanie a rămas fără două submarine nucleare de atac într-o singură zi. HMS Talent și HMS Trenchant au fost dezafectate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Submarinul britanic HMS Trenchant, din clasa Trafalgar, acum dezafectat. Sursă foto: U.S. Navy via Wikipedia
Submarinul britanic HMS Trenchant, din clasa Trafalgar, acum dezafectat. Sursă foto: U.S. Navy via Wikipedia

Marea Britanie a dezafectat într-o singură zi două submarine nucleare de atac din clasa Trafalgar. E vorba de submarinele HMS Talent și HMS Trenchant.

Potrivit Royal Navy, la finalul săptămânii trecute a avut loc ceremonia oficială de dezafectare a submarinelor nucleare de atac HMS Talent și HMS Trenchant din bătrâna clasă Trafalgar.

Clasa Trafalgar este înlocuită cu submarine din clasa Astute.

Sursa citată precizează că submarinul HMS Trenchant a efectuat ultima sa misiune anul trecut, în timp ce submarinul HMS Talent a efectuat o ultimă misiune, una de patrulare, în primăvara acestui an. Ambele nave de luptă au fost în serviciul Royal Navy timp de 32 de ani și au participat cu brio la strategia de descurajare nucleară a Marii Britanii.

Submarinele au capacitatea inclusiv de a lovi alte submarine sau nave de suprafață fiind integrate cu torpile Spearfish și rachete de croazieră Tomahawk.

 

Marea Britanie mai deține 5 submarine de atac

 

2. HMS Astute... (hms-astute_62402700.jpg)

HMS Astute, sursă foto: Royal Navy

După dezafectarea celor două submarine, Royal Navy mai operează un singur submarin din clasa Trafalgar. E vorba de HMS Triumph care rămâne în serviciul Marinei, restul fiind dezafectate.

Clasa Trafalgar a fost înlocuită de submarine de ultimă generație din clasa Astute.

În prezent sunt în serviciu patru submarine din clasa Astute. E vorba de HMS Astute, cel care poartă și numele clasei, HMS Ambush, HMS Artful și HMS Audacious. În faza finală a testelor se află submarinul HMS Anson iar încă două sunt în construcție. În total britanicii vor deține 7 submarine de ultimă generație din clasa Astute.

CITEȘTE ȘI: Epava dronei ucrainene din apele României - un Bayraktar TB2. Foarte probabil UAV-ul a fost doborât în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel