Marcaj strâns: Nave de luptă britanice, americane și franceze monitorizează navele rusești aflate în largul coastelor Marii Britanii

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit unor informații apărute pe rețelele de socializare (Twitter și Telegram), în perioada 30-31.01.2022, corvetele Stoiky și Soobrazitelny aparținând Flotei ruse din Marea Baltică au trecut prin Canalul Mânecii, îndreptându-se spre Oceanul Atlantic, dinspre Marea Nordului. De asemenea, pe 01 februarie, Canalul Mânecii a fost traversat de distrugătorul Viceamiral Kulakov al Flotei ruse de Nord.

Navele de luptă rusești sunt monitorizate îndeaproape în largul coastelor Marii Britanii de către fregata britanică HMS Argyll (F231) și distrugătorul american USS Roosevelt (DDG-80). În același timp, dinspre Irlanda, escadra rusească este urmărită de distrugătorul american USS Porter și corveta franceză Blaison.

Între timp, potrivit anumitor surse, mai multe nave ale Flotei de Nord urmează să se întâlnească cu navele Flotei din Marea Baltică în proximitatea Irlandei.

După cum a informat The Drive, datele de urmărire maritimă arată faptul că petrolierul Vyazma se afla, pe 01 februarie, în largul coastei de est a Regatului Unit. Se presupune că acesta însoțește trei nave de suprafață ale Flotei de Nord: crucișătorul Mareșal Ustinov, distrugătorul Viceamiral Kulakov și fregata Amiral Kasatonov. Din grupare mai fac parte și alte două nave auxiliare, respectiv petrolierul Kama și remorcherul de salvare SB-406. De asemenea, potrivit unor informații neconfirmate oficial, navele de suprafață sunt însoțite și de un submarin nuclear al Flotei de Nord.

 

Rușii desfășoară manevre militare complexe

 

În perioada 05-08.02.2022, în apropiere de Irlanda, este planificată desfășurarea unui exercițiu aero-naval cu trageri de luptă, deși oficialii ruși nu au confirmat, deocamdată, întrebuințarea rachetelor.

Exercițiul face parte dintr-o serie mult mai largă de manevre ale Forțelor Navale ale Federației Ruse, la care participă aproximativ 140 de nave de luptă și auxiliare de la toate cele patru flote.

Ulterior, navele Flotei din Marea Baltică și Flotei de Nord se vor deplasa în Marea Mediterană, unde se vor alătura altor nave rusești aflate deja în regiune. Toate aceste forțe vor participa la un exercițiu aero-naval de amploare.

Comentariul autorului: Recent, partea rusă a notificat Irlanda că, în prima săptămână din luna februarie, Forțele Navale vor desfășura exerciții în Oceanul Atlantic, într-un raion maritim situat la 240 de kilometri sud-vest de Cork. Acesta va include lansări de rachete și bombardamente practice efectuate de la bordul navelor de luptă și al bombardierelor strategice. La exercițiu vor participa nave de luptă din cadrul Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică, precum și avioane aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune din cadrul Forțelor Aerocosmice.

Ulterior, se pare că Rusia a modificat raionul în care urmează să se desfășoare manevrele aero-navale. Această decizie a fost luată în urma unor proteste ale pescarilor irlandezi.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel