MApN a discutat extinderea colaborării în domeniul mentenanței tehnicii militare la Automecanica Moreni și în 2022

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Nicolae Ciucă, în vizită la Automecanica Moreni. Sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook
Nicolae Ciucă, în vizită la Automecanica Moreni. Sursă foto: Nicolae Ciucă Facebook

Ministrul Nicolae Ciucă a vizitat Automecanica Moreni, unde a purtat discuții despre stadiul realizării planului de lucrări executate anul acesta, dar și despre posibilități de extindere.

La Automecanica Moreni, am discutat astăzi despre stadiul realizării planului de lucrări executate anul acesta în folosul Ministerului Apărării Naționale, dar și despre posibilitățile de extindere, în 2022, a colaborării în domeniul mentenanței tehnicii militare”, a precizat Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Înaltul oficial român a mai anunțat că, în cadrul evenimentului, „am vizitat spațiile de lucru ale uzinei și am subliniat necesitatea identificării, prin cercetare-dezvoltare și prin colaborare, a unor soluții de dezvoltare pentru echipamente noi, avansate tehnologic, care să contribuie la modernizarea tehnicii militare existente”.

„Modernizarea tehnicii Armatei României trebuie să se realizeze cu implicarea industriei naționale de apărare. Pentru aceasta trebuie ca operatorii economici din industria națională de apărare să se adapteze la noile tehnologii. În sprijinul acestui demers, susțin colaborarea Agenției de cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare cu operatorii economici și transferul de tehnologie către aceștia.

Se vor înființa, astfel, locuri de muncă cu un grad ridicat de calificare, vom injecta capital în economia românească și vom contribui la revigorarea industriei naționale de apărare”, a conchis ministrul Ciucă.

M.Ap.N. a efectuat anul trecut plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei.

Amintim că, tot azi, ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a vizitat Întreprinderea Optică Română (IOR), împreună cu ministrul Virgil Popescu și cu șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu. În cadrul acestei vizite, subiectul principal pe agendă a fost implicarea industriei naționale de apărare în procesul de înzestrare a Forțelor Armate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel