Manevre periculoase deasupra Mării Negre. Un avion rusesc a interceptat o aeronavă americană de recunoaştere (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

O aeronavă americană EP-3 Aries (avion de recunoaştere) care zbura în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Neagre a fost interceptată de un avion rusesc SU-27, potrivit unui comunicat al  US NAVY.

În videoclipul postat pe Twitter de US NAVY (marina militară a Statelor Unite ale Americii), se poate observa un avion rusesc de tip SU-27 care zboară la o distanţă destul de mică de un avion american Lockheed EP-3.

 

Ministerul rus al Apărării a recunoscut incidentul, insistând însă că Su-27 a păstrat o distanță sigură față de EP-3, potrivit R.T.

Potrivit US NAVY, contactul dintre cele două avioane a fost considerat periculos, deoarece avion rus de vânătoare Su-27 s-a angajat într-o interacţiune nesigură cu un avion de spionaj american EP-3, punând în pericol piloții și echipajul.

,,Această interacțiune a fost una nesigură datorită faptului că avionul SU-27 a efectuat o trecere de mare viteză direct prin fața aeronavei americane, ceea ce a pus în pericol piloții și echipajul nostru", potrivit US NAVY.

Cele două avioane s-au aflat în contact direct preţ de aproximativ 25 de minute, mai spune US NAVY, care a precizat că avionul american "operează în conformitate cu dreptul internațional".

,,Gestul armatei ruse a fost unul iresponsabil. Ne așteptăm să se comporte potrivit standardelor internaționale", se mai arată în comunicatul forțelor navale ale Statelor Unite.

,,Echipajul avionului de vănătoare a raportat interceptarea avionului american de recunoaştere radar și la escortat pentru a preveni încălcarea frontierei rusești, respectând toate liniile directoare privind siguranța", a declarat ministerul rus al Apărării potrivit R.T

După cum se poate observa pe inregistrare, avionul rusesc Su-27 nu a ţinut cont de normele şi acordurile internaţionale privind siguranţa sborului, aşa cum spune ministerul rus al apărării, apropiindu-se la o distanţă destule de periculoasă de avionul american.

Un incident similar a avut loc pe 30.01.2018, când un avion rus de vânătoare Su-27 a interceptat un avion american, model EP-3E Aries II, tot deasupra Mării Negre.

Şi atunci, la fel ca şi acum, avionul rus ,,s-a angajat într-o interacţiune nesigură cu un avion EP-3 al SUA în spaţiul aerian internaţional, apropiindu-se la cinci picioare (1,5 metri) şi traversând direct prin faţa rutei de zbor a EP-3", declara la puţin timp după producerea evenimentului,  partea americană, care preciza la acel moment că ,,este doar cel mai recent exemplu de activitate militară rusă care nu ţine seama de normele şi acordurile internaţionale".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel