Mai mulţi militari ucraineni sunt acuzați de trădare: Au desfăşurat o misiune neautorizată soldată cu bombardarea aeroportului Kanatovo

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a informat joi că mai mulți militari au fost acuzați de trădare pentru divulgarea de informații în timpul unei misiuni neautorizate care a permis Rusiei să atace un aeroport militar. Serviciul a precizat pe Telegram că militarii au încercat "fără coordonare cu autoritățile relevante ale statului" să pună mâna pe un avion rusesc în iulie 2022, după ce pilotul acestuia a declarat că va dezerta.

 

SBU a subliniat că, în timpul "operației speciale", militarii au dezvăluit detalii despre locațiile personalului și aeronavelor forțelor aeriene ucrainene care au permis Rusiei să execute lovituri cu rachete pe aeroportul Kanatovo din centrul Ucrainei.

Un ofițer ucrainean cu funcție de comandă a fost ucis, alți 17 militari au fost răniți, două avioane de luptă au fost distruse, iar pista de aterizare, clădirile și echipamentele au fost grav avariate. Serviciul nu a precizat numărul sau identitatea militarilor inculpați, dar a anunțat că aceștia au fost acuzați de trădare și abuz în serviciu.

"Conform anchetei, raidul (aerian) a rezultat din acțiunile spontane ale militarilor care au decis să pună mâna pe un avion al Forțelor Aerospațiale Ruse, al cărui pilot se presupune că a fost de acord să se ofere să dezerteze în Ucraina".

"Aceste acțiuni individuale ale militarilor, care au dus la consecințe grave, cum ar fi moartea și rănirea apărătorilor Ucrainei și deteriorarea capabilităților de apărare ale țării, necesită o evaluare juridică adecvată", a concluzionat SBU.

Până în prezent nu sunt comentarii oficiale venite din partea rusă privind informația facută publică de SBU.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel