Mai multe avioane F-35 pentru Marea Britanie, dar nu cât să răspunsă nevoilor Royal Air Force

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Alte trei avioane F-35B Lightning II au plecat recent de la unitatea de producție a Lockheed Martin din Statele Unite către Regatul Unit. Într-un comunicat publicat vineri, comandantul Grupului 1, Royal Air Force (RAF), Allan Marshall a declarat că noile avioane de luptă stealth vor crește flota britanică la 21 de  F-35.

„Așteptăm cu nerăbdare sosirea lor în Marea Britanie în următoarele zile”, a precizat Allan Marshall într-un comunicat de presă publicat pe Twitter.

 

Mult mai puţine avioane F-35 de cât erau planificate iniţial să fie achiziţionate într-un program de înzestrare militară

 

Într-o analiză a lui Lucy Fisher de la The Times, publicată în luna august, se sugerează că Ministerul britanic al Apărării a discutat cu Statele Unite despre cumpărarea a 70 de avioane F-35 în loc de 138 câte au fost planificate iniţial.

Analiză sugerează că Marea Britanie ar putea cumpăra jumătate din cele 138 de avioane F-35 pe care le dorea iniţial, deoarece obiectivul este prea puţin probabil să fie realizat pe durata de viață a programului condus de SUA.

Numărul scade şi tot scade, sugerează publicaţia britanică UK Defence Journal care atrage atenţia că Marea Britanie se angajează să cumpere doar 48 de avioane F-35.

Sursa citată, precizează că un raport recent al NATO atrage atenţia că Londra nu a pus la dispoziție suficiente fonduri pentru câte avioane F-35 are nevoie Armata britanică, ceea ce face imposibilă atingerea obiectivului de a achiziţiona cele 70 de avioane.

Din 2015, intenția Londrei a fost să cumpere 138 de avioane Lightning II pentru Armata britanică, avioane care să fie operaţionale până în anii 2060, dar până în prezent a purtat negocieri doar 48 de avioane. Marea Britanie va primi alte șapte din cele 48 de avioane până în 2025, cu un an mai târziu decât era planificat.

Din 2017, costul programului de înzestrare cu avioane Lightning ÎI a crescut de la 9,1 miliarde de lire sterline la 10,5 miliarde de lire sterline (cu 15%).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel