Mai mulți civili au fost uciși de zecile de rachete trase din Fâșia Gaza

Eduard Pascu |
Data publicării:

Uciderea de către Israel a lui Baha Abu Al Ata, 42 de ani, lider al braţului armat al Jihadului Islamic Palestinian (PIJ) din Gaza, cât și bombardarea unui obiectiv din Damasc, unde își avea cartierul general Akram al-Ajouri, liderul Jihadului Islamic din Siria a stârnit furia palestinienilor care au răspuns cu zeci de rachete trimise asupra orașelor Tel Aviv, Sderot și Ashdod, anunță agenția Tasnim. Conform unor surse media se pare că unele rachete au trecut de sistemul defensiv al Israelului provocând victime în rândul populației civile. 

Conform avia.pro peste o sută de rachete au fost trase din Fâșia Gaza spre Israel, majoritatea dintre acestea au trecut de sistemul israelian de apărare. Informațiile despre morți și răniți sunt contradictorii - conform unor rapoarte, numărul victimelor ar ajunge la 25 de persoane, în timp ce alți spun că doar trei persoane au fost ucise în bombardamentele cu rachete.

Conform unor rapoarte, palestinienii au folosit rachete noi împotriva Israelului, lucru care a fost confirmat parțial de fotografiile făcute de martori aleatori ai bombardamentului și care ar putea explica foarte bine de ce sistemele israeliene de apărare împotriva rachetelor au arătat o eficiență scăzută.

(w670)

PIJ este susţinut de Iran și este al doilea cel mai mare grup militant din Gaza şi a efectuat numeroase atacuri cu rachetă asupra Israelului. Aproximativ în acelaşi timp în care a avut loc atacul asupra lui Abu la-Ata, alte două persoane au fost omorâte şi 10 rănite într-un atac aerian israelian asupra unui alt lider PIJ din capitala siriană Damasc, potrivit agenţiei de ştiri Sana. Nu se ştie exact dacă liderul, din Siria, Akram al-Ajouri, se numără printre morţi. Sana a transmis că fiul său, Moaz a fost ucis. PIJ îşi are tabăra principală în Damasc, dar are operaţiuni şi în Fâşia Gaza.

Gruparea palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza şi este considerată rivală a Jihadului Islamic Palestinian, a condamnat uciderea lui Abu al-Ata, promiţând că „nu va trece fără pedeapsă”. 



Vezi și: Zeci de rachete au fost trase azi din Gaza spre Israel

 



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel