Macedonia de Nord a desfiinţat o unitate secretă de securitate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Autorităţile Macedoniei de Nord au hotărât ca după zece ani de activitate să desfiinţeze o unitate secretă de securitate, dotată cu avioane israeliene Hermes 450, în cadrul reformelor aplicate după ce în trecutul apropiat s-au înregistrat abuzuri.

Este vorba de o unitate de avioane fără pilot, care puteau zbura până la o depărtare de 300 de kilometri de staţia de control, care puteau rămâne în aer 20 de ore şi care nu există în dotarea niciunei armate din regiune, transmite agenția BETA, citată de Rador.

Potrivit portalului Reţelei balcanice de securitate, aceste avioane au fost utilizate în aprilie 2015 în conflictele cu albanezii extremişti şi s-au dovedit a fi un instrument tehnic foarte valoros al Poliţiei macedonene.

„O parte controversată a istoriei acestei unităţi a fost monitorizarea persoanelor şi evenimentelor politice la solicitarea puterii de atunci. De asemenea, unitatea a acţionat la comanda partidului conservator la putere VMRO-DPMNE, pentru a intercepta ilegal conversaţii ale politicienilor din opoziţie", comentează portalul şi adaugă că în 2018 a început o reformă profundă a sistemului macedonean de securitate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel