Lupte sângeroase în Siria: Doi militari turci uciși, Ankara ripostă violentă: Zeci de soldați sirieni 'neutralizați'

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Zi sângeroasă în Siria unde luptele în Idlib între trupele lui Bashar al-Assad și forțele turce s-au intensificat.

Ministerul Apărării din Turcia a anunțat că Armata turcă a lansat o ripostă în urma căreia 50 de soldați sirieni au fost uciși, informează agenția de presă Anadolu. Turcii spun că au distrus și cinci tancuri, două transportoare blindate și mai multe sisteme de artilerie.

Atacul turc vine ca urmare unui raid aerian în Idlib în care doi soldați turci au fost uciși și alți cinci răniți.

Ministerul turc al Apărării transmite condoleanțe familiilor militarilor uciși și vorbește despre 'martiriul' acestora uciși de forțele regimului Assad. 

Turcia a mai precizat că a ripostat rapid și a 'neutralizat' sute de soldați Sirieni. Ankara a avertizat că nu va tolera nicio acțiune împotriva forțelor sale. Anadolu amintește că autoritățile turce folosesc adesea cuvântul 'neutralizat' când fac referire la forțele inamice ucise, capturate sau care s-au predat.

Situația pare să degenereze în Siria, în Idlib, unde trupele Turciei se află în coflinct cu cele ale regimului Assad, susținut de Rusia. Regiunea Idlib este ultimul bastion al forțelor rebele și jihadiste care luptă împotriva lui Assad din 2011 încoace.

Iar în cursul zilei de ieri președintele turc erdogan a afirmat că o operațiune militară a Turciei în Siria va avea loc până la finalul acestei luni, lucru pe care Moscova îl consideră ”cel mai negru scenariu”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel