Președintele Republicii Belarus îi invită pe liderii țărilor din fosta URSS la parada militară de 9 mai

S.I. Catalin |
Data publicării:

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, i-a invitat pe șefii de stat din spațiul ex-sovietic la parada militară care va avea loc pe 9 mai, la Minsk, pentru a comemora 75 de ani de la victoria URSS împotriva Germaniei naziste.

Potrivit agenției RBC, citată de rador, liderul de la Minsk a lansat o astfel de invitație în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai presei, potrivit Radio Chişinău.

,,Invit public șefii de stat, măcar din fosta Uniune (URSS - n.red), să vină la Minsk. Ar fi corect să ne strângem la Minsk. [Belarus] este o republică ce a fost ștersă de pe față pământului, a fost prima lovită. Este cea mai afectată republică - un monument viu al războiului" - a declarat Lukașenko.

Preşedintele Lukaşenko, adesea considerat ultimul dictator al Europei, a declarat înainte că parada nu va fi anulată indiferent de situaţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat planurile sale, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu "posibile efecte negative ale unui eveniment cu o participare atât de mare". Este de aşteptat ca mai ales persoane în vârstă să participe, iar evenimentul este periculos pentru ele, a subliniat un reprezentant al OMS la Minsk.

Lukaşenko a calificat în repetate rânduri pandemia drept "psihoză", chiar dacă numărul de contaminări a început să crească în mod accentuat în această ţară din estul Europei. Potrivit celui mai recent bilanţ oficial, peste 18,350 de oameni au fost contaminaţi în Belarus, precizează Agerpres.

La Moscova, marea paradă cu mii de participanţi şi oaspeţi de rang înalt, menită să celebreze 75 de ani de la victoria Uniunii Sovietice împotriva Germaniei fasciste, a fost amânată pe termen nedefinit, însă va avea loc un show aviatic.

Rusia a raportat până acum peste 155.000 de cazuri de contaminare, însă experţii cred că există un număr mare de cazuri ce nu au fost raportate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel