Logica defectă a Mariei Zaharova: Cel mai mare exercițiu NATO de după Războiul Rece e dovada că Alianța pregătește un război împotriva Rusiei

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe o perioadă de patru luni în apropierea granițelor Rusiei, demonstrează că alianța se pregătește pentru un potențial conflict cu Rusia, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Ea a respins acuzațiile făcute de NATO săptămâna aceasta, potrivit cărora Rusia ar fi implicată în atacuri hibride împotriva statelor membre ale alianței, considerând aceste acuzații drept o "dezinformare" menită să distragă atenția de la activitățile alianței.

Potrivit comunicatului său, Zaharova a afirmat că NATO a fost cel care a purtat un război hibrid împotriva Rusiei, oferind sprijin Ucrainei cu arme, informații și finanțe.

Ea a subliniat că exercițiul militar Steadfast Defender, cel mai mare de la Războiul Rece, este desfășurat în prezent lângă granițele Rusiei, iar conform scenariului acestuia, acțiunile coaliției împotriva Rusiei sunt simulate folosind toate mijloacele disponibile, inclusiv arme hibride și convenționale.

"Trebuie să recunoaștem că NATO se pregătește serios pentru un 'conflict potențial' cu noi", a adăugat Zaharova.

Relațiile dintre Rusia și Occident sunt în prezent la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii, după invazia rusă din Ucraina din 2022.

NATO a anunțat în ianuarie începerea exercițiilor, care vor implica 90.000 de soldați și vor exersa modul în care trupele americane ar putea întări aliații europeni în țările care se învecinează cu Rusia și pe flancul estic al alianței în cazul izbucnirii unui conflict. Exercițiile sunt programate să se desfășoare până la sfârșitul lunii mai și au fost descrise de Rusia drept o "întoarcere irevocabilă" a NATO la strategiile din perioada Războiului Rece.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel