Lockheed Martin: „Sunt state care râvnesc la avioanele F-35 turcești”. Americanii nu sunt îngrijorați

Tudor Curtifan / 29 mai 2019 / 21:47

Directorul executiv al Lockheed Martin, Marillyn Hewson, a vorbit despre o posibilă sistare a programului F-35 Joint Strike Fighter către Turcia.

Marillyn Hewson, CEO Lockheed Martin, nu s-a sfiit să afirme că mai multe state râvnesc la F-35, avioanele americane de luptă de generația a V-a. 

Acesta i-a liniștit pe cei îngrijorați că Lockheed Martin va rămâne fără clienți în cazul în care Turciei i se va interzice cumpărarea celor peste 100 de avioane de luptă F-35.

Potrivit celor de la Reuters, Pentagonul ar putea bloca pregătirea piloților militari turci pe F-35 în următoarea perioadă în cazul în care Ankara continuă planurile pentru cumpărarea sistemelor rusești S-400.

 

Japonia și Polonia ar putea fi beneficiarele avioanelor F-35 destinate Turciei

 

Directorul executiv al Lockheed Martin a dat asigurări că multe state doresc avioanele F-35 care ar trebui să ajungă în Turcia și spune că o posibilă excludere a Ankarei din program nu va avea niciun impact asupra companiei. 

Japonia și Polonia ar putea fi printre aceste țări. Președintele Donald Trump, care a vizitat Japonia săptămâna aceasta, a anunțat că Tokyo va cumpăra 105 avioane de luptă americane F-35. Iar tot recent, Polonia a emis o cerere oficială către SUA pentru achiziționarea a 32 de avioane de luptă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy