Lockheed Martin oferă Bulgariei un avion de vânătoare F-16 Block 70/72

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16 Viper
F-16 Viper

Concernul american și unul dintre cei mai mari producători de echipament militar din lume - Lockheed Martin a fost prezent pe 18 septembrie la hotelul Arena di Serdica Boutique din Sofia și a oferit guvernului spre achiziţionare un avion de vânătoare F-16 Block 70/72, cunoscut sub numele de Viper.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Atlantic al Bulgariei, al cărui președinte este Dr. Solomon Passy și la care a participat doamna Kalinka Kovacheva, reprezentantă a companiei americane Lockheed Martin pentru Bulgaria și Macedonia, potrivit Novinite şi BulgarianMilitary.

James Robins , senor manager al Lockheed Martin, a anunțat că compania sa este gata să ofere sisteme, simulatoare și serviciilor guvernului bulgar până la finalul ciclului de viaţă al aeronavelor F-16 V, Block  70/72

Amintim că F-16 Block 70/72 este un avion de  generația a-IV-a patra, cu radare îmbunătăţite, sisteme informatice care operează în timp real, sisteme care protejează aeronava împotriva loviturilor de la sol, sisteme care urmăresc activitatea pilotului și salvându-l în caz de pierdere a conștiinței, precum și sisteme cu o gamă largă de operare și acuratețe a armelor de foc.

Avioanele din generația a 5-a F-22 și F-35 - sunt echipate cu aceleași sisteme integrate, iar instalarea acestora pe un F-16 Block 72, a făcut ca avionul să devină unul de generația 4+ .

Deocamdată, nu a fost fabricată nicio aeronavă din cea mai recentă versiune, dar guvernul american a reușit deja să semneze o mulțime de contracte de vânzare și trebuie reamintit că guvernul Bahrainului a comandat 16 avioane de vânătoare de acest tip.

,,Discuția despre fonduri vor fi purtate între guverne'', au fost cuvintele lui Randy Howard, directorul Programului de dezvoltare al F-16 și F-22 la Lockheed Martin. În acest fel, el nu a răspuns la întrebarea adresată de un reporter, dacă suma de banii alocată  de către guvernul bulgar va fi suficientă pentru achiziționarea a 8 astfel de avioane de vânătoare.

Înțelegerii dintre SUA și Bahrain arată că Guvernul Bahrainului va plăti 145,5 milioane USD pentru o aeronavă. Aceasta nu va fi totuși un punct de plecare pentru așteptările Bulgariei, deoarece Regatul Bahrain a comandat 16 avioane de luptă F-16 Block 70, precum și o modernizare suplimentară a celor 20 F-16  deţinute deja de Forțele Aeriene Regale Bahrain.

,,În mod realist, Bulgaria nu va fi în măsură să producă componente şi subansamble pentru avioanele bulgăreşti, dar căutăm modalități de cooperare și le vom oferi. Facem asta peste tot în lume ", a spus Randy Howard.

BulgariaMilitary a aflat că Lockheed Martin a investit resurse financiare semnificative în construirea unei noi fabrici în Carolina de Sud, SUA, pentru producția de avioane F-16 de noii generații.  Se sugerează că această fabrică va asigurați între 150 și 200 de noi locuri de muncă în oraşul Greenville, Carolina de Sud.

Bulgaria s-a angajat într-un proces de modernizare a forţelor sale aeriene, iar până în acest moment a primit oferte pentru achiziționarea de noi avioane de vânătoare  din 7 țări, după cum urmează:

  • Din SUA-F-16 Block 60 sau Block 70 și F / A-18E / F Super Hornet, precum și oferte pentru versiunile folosite, dar modificate
  • Din Portugalia-ne vom aştepta la o licitaţie pentru F-16 MLU OFP M6
  • Din Israel - ne vom aştepta la o licitaţie pentru F-16 C / D
  • Din Italia- ne vom aştepta la o licitaţie pentru Eurofighter Tranche 1
  • Din Germania- ne vom aştepta la o licitaţie pentru noul Eurofighter Tranche 3
  • Din Franța- ne vom aştepta la o licitaţie pentru Dassault Rafale noi și folosite
  • Din Suedia- ne vom aştepta la o licitaţie pentru Gripen C / D și pentru Gripen C / D să fie actualizate la standarde NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel