F-16 din Israel. O posibilă variantă pentru Forţelor Aeriene Bulgare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16
F-16

Israelul este gata să înlocuiască vechile avioane MiG-29 al Bulgariei cu avioane F-16, după ce Sofia a dat undă verde pentru înlocuirea avioanele de vânătoare cu reacție, din generația a patra, proiectate în Uniunea Sovietică.

Parlamentul bulgar a aprobat planul de cumpărare a noi avioane în luna iunie, pentru a îmbunătăți respectarea standardelor NATO - la care sa alăturat în 2004 - într-un proiect de modernizare militară în valoare 3,5 miliarde de leva, potrivit Novinite.

Câte 1,8 miliarde de leva vor acoperi costul avioanelor de luptă care vor fi achiziționate de Sofia în două etape de câte opt, precum și instruirea și suportul logistic.

Alte țări care licitează pentru contractul de apărare al Bulgariei sunt Statele Unite (F-16 și F / A-18 Super Hornet), Portugalia (F-16), Italia (Eurofighter Tranche 1), Germania (Eurofighter 3 Tranche) și Suedia (Gripen C / D).

Israelul și Bulgaria au o relație strânsă și au desfășurat exerciții comune ale forțelor aeriene începând cu 2012.

În septembrie anul trecut, avioanele IAF F-15 și F-16 au participat la un exercițiu comun care a durat o săptămână, numit Collector’s Item 17.

,,Desfășurarea activităților comune de instruire va conduce la sporirea interoperabilității și extinderea cooperării militare dintre forțele armate din Bulgaria și Israel, precum și la îmbunătățirea pregătirii unităților Forțelor Aeriene bulgărești", se preciza în declaraţia guvernului bulgar.

Israelul urmează să vândă F-16 și Croației, care a ales în mod oficial avioanele israeliene pe 29 martie când a realizat o tranzacție în valoare de aproape 500 de milioane de dolari.

Potrivit presei locale, cele 12 avioane F-16C / D Barak vor fi numite Flash și Storm după cele două operații militare croate împotriva Serbiei în 1995.

În decembrie 2016, Israelul a început procesul de retragere a flotei de avioane de luptă F-16A și F-16B (Netz), deoarece doreşte să achiziţioneze avioane Lockheed Martin F 35 Lightning.

Avioanele fuseseră coloana vertebrală a IAF timp de 36 de ani. Variantele F-16B sunt aeronave care pot fi pilotate de doi piloţi, spre deosebire de modelul F-16A care poate fi pilotat doar un pilot.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel