Lloyd J. Austin III, șeful Pentagonului, aprecieri pentru România în contextul tensionat dintre Rusia-Ucraina / video

Anca Murgoci |
Data publicării:
Vasile Dîncu
EXCLUSIV
Vasile Dîncu

Chiar în aceste zile în care tensiunea este maximă pe plan internațional, Lloyd J. Austin III, general american, secretar al apărării al Statelor Unite ale Americii, a apreciat România în mai multe rânduri.

Lloyd J. Austin III, șeful Pentagonului, a discutat, joi, cu Vasile Dîncu, ministrul apărării naționale, convorbire în care generalul american a adus aprecieri României.

 

„România a fost lăudată pentru contribuția pe care o aduce la Flancul Estic și pentru condițiile pe care le oferim trupelor NATO care ajung pe teritoriul nostru”, a spus Vasile Dîncu la DefenseRomania.

Ministrul a zis că Lloyd J. Austin III a apreciat România „în mai multe rânduri și la mai multe capitole” în cadrul discuției.

 

Vezi aici mai mult:

 

 

 

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a co-prezidat miercuri, 24 februarie, împreună cu omologul polon, Mariusz Blaszczak, și cu participarea secretarului apărării al Statelor Unite ale Americii, Lloyd J. Austin III, reuniunea extraordinară a miniștrilor apărării în Format București 9 (B9), organizată, prin videoconferință, în contextul agresiunii armate a Federației Ruse asupra suveranităţii și integrității teritoriale a Ucrainei.

 

Reuniunea a reprezentat o bună oportunitate a coordonării pozițiilor oficiale, înainte de Summitul NATO și Summitul B9, planificate a se desfășura vineri, 25 februarie, la nivelul șefilor de stat și guvern.

 

În cadrul intervenției sale, ministrul român al apărării a condamnat în termeni fermi agresiunea în desfășurare a Rusiei împotriva Ucrainei, menționând că atitudinea Rusiei reprezintă o violare flagrantă şi inacceptabilă a dreptului internaţional şi a tuturor angajamentelor asumate de Moscova, inclusiv față de independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional.

 

Demnitarul român a subliniat importanța unității și solidarității în cadrul Alianței Nord-Atlantice acum mai mult ca niciodată și a salutat măsurile recente adoptate la nivelul Alianței în vederea consolidării posturii de descurajare și apărare pe întregul Flanc Estic al NATO.

 

Ministrul român al apărării a transmis sprijinul deplin pentru implementarea și aplicarea măsurilor adoptate de NATO şi a informat miniştrii apărării B9 şi SUA despre o serie de măsuri adoptate la nivel naţional, pentru punerea în aplicare a deciziilor aliate privind planurile de apărare şi contribuţia la Forţa de Răspuns a NATO. Totodată, a exprimat faptul că România este pregătită pentru managementul fluxului de refugiaţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel