Lituania este interesată să achiziţioneze din Franţa obuziere autopropulsate Caesar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Obuzier autopropulsat Caesar. Sursă foto: Nexter
Obuzier autopropulsat Caesar. Sursă foto: Nexter

Ministerul lituanian al Apărării intenționează să semneze săptămâna această "prima scrisoare de intenție" privind achiziționarea mai multor obuziere autopropulsate Caesar de 155 mm.

Lituania intenționează să comande obuziere autopropulsate (SPH) franceze Caesar de 155 mm pentru a veni în completarea cele 18 obuziere PzH 2000 de 155 mm recent modernizate, aflate deja în serviciul forțelor sale armate.

Arvydas Anusauskas, ministrul lituanian al apărării naționale, a anunțat la 12 iunie că se va întâlni săptămâna aceasta la Paris cu omologul său francez nou numit, Sébastien Lecornu, pentru a "discuta despre consolidarea capacităților forțelor armate".

Anušauskas a adăugat într-o declarație pe rețelele de socializare: ,,Voi semna, de asemenea, prima scrisoare de intenție privind achiziționarea obuzierelor franceze de 155 mm Caesar''.

În acest stadiu, nu se știe exact câte obuziere Caesar dorește să cumpere Lituania. Compania franceză Nexter produce două versiuni ale obuziereul Caesar – 6x6 şi 8x8.

Shephard Defence Insight estimează un preț unitar de 6 milioane de dolari pentru configurația 6x6 și 6,78 milioane de dolari pentru variantă pe un șasiu 8x8 a obuzierului Caesar.

Conform specificațiilor, obuzierul autopropulsat CAESAR 8x8 are o lungime de 12,3 metri, poate fi transportat pe cale aeriană – încape în aeronavele de transport militar A400, IL76 sau C17; dispune de un tun de calibru de 155 mm; poate trage o rundă de 6 proiectile pe minut (poate transporta în total 30 de proiectile) şi poate lovi ţinte aflate în intervalul 40-50 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel