Lideri ISIS, capturați prin Messaging WhatsApp

Victor Ionescu |
Data publicării:

Ofițeri de informații americani și irakieni au desfășurat o operațiune comună în urma căreia au capturat patru lideri ISIS, folosind aplicația Messaging WhatsApp descoperită pe telefonul unuia dintre rebelii arestați.

Operațiunea serviciilor de informații a început în februarie, când autoritățile turce au capturat un apropiat al lui Abu Bakr al-Baghdadi, liderul irakian al grupului cunoscut ca statul islamic din Irak și Siria (ISIS).

Potrivit unui consilier de securitate al guvernului irakian, operațiunea a început după prinderea lui Ismail al-Eithawi, cunoscut și sub pseudonimul Abu Zaid. Oficialii irakieni susțin că al-Eithawi a fost împuternicit de liderul irakian ISIS, al-Baghdadi, pentru a gestiona transferul secret al fondurilor ISIS în conturi bancare din întreaga lume.

Forțele antiteroriste turcești l-au predat autorităților irakiene, care au partajat cu ofițerii americani de informații conținutul telefonului mobil al lui Al-Eithawi. Americanii au fost capabili să-i ajute pe omologii lor irakieni să utilizeze aplicația populară Messaging WhatsApp, o versiune fiind instalată pe telefonul mobil al lui al-Eithawi. 

Această aplicație a fost folosită pentyru a transmite o solicitare de întâlnire față în față între al-Eithawi și comandanții ISIS având bazele în Siria. Când aceștia au intrat în Irak pentru întâlnirea secretă cu Ismail al-Eithawi, au fost capturați de forțele americano-irakiene.

Printre comandanții capturați astfel se numără și Saddam Jamal, ”guvernatorul” ISIS al regiunii Eufrat, din estul Siriei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel