Leș: Forțele Navale nu stau bine. Acum zece ani România nu s-a gândit că Marea Neagră va deveni atât de disputată

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Fregata Mărășești
Fregata Mărășești

Ministrul Gabriel Leș a vorbit despre tensiunile din Marea Neagră și importanța acestei regiuni, precizând că înzestrarea Forțelor Navale este „extrem de necesară”.

În contextul suspendării procedurii privind achiziția de corvete, procedură care este suspendată momentan, Gabriel Leș a transmis că înzestrarea Forțelor Navale este extrem de importantă, situația acestora nefiind una foarte bună, în comparație cu Forțele Terestre sau Forțele Aeriene, care beneficiază deja de programe majore de înzestrare.

„Am spus de fiecare dată, și vreau să repet, capabilitatea aceasta (n.r. - achiziția corvetelor) este extrem de necesară. Am avut o vizită acum două săptămâni la Forțele Navale și nu stăm foarte bine. Nu este o surpriză pentru nimeni”, a precizat azi ministrul Apărării, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Antena 3.

Gabriel Leș a mai adăugat că acum zece ani România nu și-a imaginat importanța pe care o va atinge zona Mării Negre.

„În acest moment Marea Neagră este zona cea mai disputată. Acum zece ani nu ne gândeam că Marea Neagră va deveni atât de importantă încât inclusiv și NATO să o considere o regiune de importanță maximă”

Ministrul a subliniat din nou necesitatea înzestrării Forțelor Navale, dar a menționat că atunci când „pregătești capabilități nu te gândești la un potențial inamic, fie el și Rusia, ci te gândești ca aceste capabilități le pui la comun cu aliații pentru a face față unor posibile amenințări”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel