Lansare eșuată a unei rachete Kalibr de la bordul fregatei modernizate Mareșal Șapoșnikov (Video)

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit topcor.ru, în ultimele ore, pe Internet a apărut un material video cu lansarea eșuată a unei rachete de croazieră de tip Kalibr de la bordul fregatei Mareșal Șapoșnikov a Flotei ruse din Oceanul Pacific.

Pe 27.04.2021, nava a fost reintrodusă în serviciul de luptă după ce a fost supusă unui amplu proces de modernizare. Înainte de aceasta, fregata a desfășurat o serie de teste, care au inclus și lansări de rachete în Marea Japoniei.

Imaginile arată cum, imediat după lansare, racheta începe să se învârtă în aer și, după ce realizează mai multe rotații, cade lângă navă. Apoi este prezentată o amprentă pe apă, cauzată de funcționarea motorului rachetei. Judecând după sunetele care însoțesc materialul video, se poate aprecia că acesta a fost filmat chiar de către militarii ruși. Cu toate acestea, nu se știe exact când a avut loc incidentul, deoarece, de la începutul acestui an, fregata Mareșal Șapoșnikov a efectuat mai multe lansări de rachete Kalibr în Marea Japoniei.

 

 

Ministerul rus al Apărării a informat ultima dată despre lansarea unei rachete Kalibr de la bordul fregatei Mareșal Șapoșnikov pe 06 aprilie 2021. Reprezentanții ministerului au informat că racheta de croazieră a lovit o țintă de coastă din poligonul Surkum, aflată la o distanță de peste 1.000 de kilometri.

Specialiștii militari ruși apreciază că lansările nereușite de rachete din cauza muniției defecte sau din alte motive nu reprezintă un lucru tragic. Mai ales că este vorba despre o navă la care reparațiile au fost finalizate recent și a fost dotată cu echipamente noi. Aceștia estimează că, după încercarea nereușită, marinarii ruși au executat alte trageri, care s-au încheiat cu succes.

Nava mare antisubmarin Mareșal Șapoșnikov (distrugător în clasificare occidentală) a fost introdusă în dotarea Flotei din Oceanul Pacific a URSS în anul 1986. În anul 2016, aceasta a fost trimisă pentru modernizare la Șantierul Naval Dalzavod din Vladivostok și a fost declasificată în fregată. Testele pe mare ale navei au început în iulie 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel