Marina rusă a lansat o rachetă balistică Bulava dintr-o submarin strategic (Video)

S.I. Catalin / 31 oct 2019 / 08:08

Cel mai nou submarin strategic din clasa Borey-A, al Marinei Ruse, Prințul Vladimir, a lansat, pentru prima dată, o rachetă balistică de tip Bulava, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia de ştiri TASS.

Miercuri dimineață, un videoclip publicat de Ministerului rus al Apărării  prezintă lansarea unei rachete balistice Bulava de pe submarinul Knyaz Vladimir (prințul Vladimir) aflat în Marea Albă.

Knyaz Vladimir poatre transporta până la 16 rachete balistice intercontinentale de tipul RSM-56 Bulava, fiecare rachetă poate purta între patru și șase focoase nucleare.

,,Lansarea rachetei a fost efectuată din imersiune, din Marea Albă, asupra unei ținte din poligonul Kura (Peninsula Kamchatka), în cadrul programului de testare a submarinului”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că lansarea rachetei a decurs normal, iar blocurile de instrucție ale acesteia au ajuns în poligon la timpul stabilit, fapt confirmat de mijloacele de control.

Închiderea raionului pentru trageri a fost asigurată de nave auxiliare aparținând Flotei de Nord.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy